Inkomensondersteuning voor chronisch zieken en gehandicapten

Inwoners van De Ronde Venen met een laag inkomen, die door chronische ziekte en/of beperking te maken hebben met hoge ziektekosten vanuit de zorgverzekering, kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming vanuit de gemeente. Dit is per 1 januari 2015 vastgesteld. Dit meldt de gemeente De Ronde Venen. 

De inkomensondersteuning is een jaarlijkse regeling die voor chronisch zieken en gehandicapten geldt. Dit vanwege de afschaffing van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de regeling Compensatie Eigen Risico (CER). Om voor de inkomensondersteuning in aanmerking te komen kan er tot en met 31 december 2016 een aanvraag ingediend worden bij de gemeente De Ronde Venen. Voor deze aanvraag kan het formulier ICG gebruikt worden. Wanneer er aan de eisen wordt voldaan, dan keert gemeente De Ronde Venen een vast bedrag uit van honderd euro.

Aan het eind van 2016 bekijkt de gemeente of het vaste bedrag naar boven kan worden bijgesteld tot een maximum van 385 euro. Dit is afhankelijk van het beschikbare budget en het aantal aanvragen dat wordt ingediend. Voor deze nabetaling hoeft geen aparte aanvraag ingediend te worden. Het aanvraagformulier is af te halen bij de servicepunten in de verschillende dorpskernen of te downloaden via de website https://www.derondevenen.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids