VVD toch akkoord met gezondheidscentrum Vinkeveen

Het schoolgebouw van de rooms katholieke basisschool Sint Jozef is niet meer toereikend voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast zijn de huisartsen in Vinkeveen al lange tijd op zoek naar een nieuwe praktijkruimte. Met het aanstaande vertrek van de Sint Jozef school, hebben de huisartsen aangegeven geïnteresseerd te zijn in het overkopen van een deel van de Sint Jozef school om zodoende daar een nieuwe praktijk in te beginnen. Dit meldt de Meerbode.

Twee maanden geleden werd een voorstel voor dit plan in de gemeenteraad teruggeven aan het college. De onderbouwing van de verkoopprijs en de zeer beperkte wijze waarop marktconsultatie plaats had gevonden was de reden voor de afwijzing. Dit was tevens reden genoeg voor de VVD om het plan niet te steunen.

Het nieuwe voorstel is dermate verbeterd dat het de reden voor bezwaar bij de VVD heeft weggenomen. Er liggen nu meerdere offertes aan de grondslag van de voorgestelde verkoopprijs en ook andere financiële maatregelen zorgen voor extra zekerheid. Een nieuw gezondheidscentrum ligt onderhand dus binnen handbereik. Daarnaast is het initiatief ook een zetje in de rug voor de kwaliteit van het onderwijs in de gemeente, zo laat de VVD weten.

Door: Redactie Nationale Zorggids