Normal_stop_racism_by_happyjenn
Maandag 21 maart is het de Internationale Dag tegen racisme en discriminatie. Met deze door de Verenigde Naties uitgeroepen dag wordt stilgestaan bij het belang van de strijd tegen racisme en elke andere vorm van discriminatie. Ook gemeente Waterland vraagt aandacht voor het feit dat ongelijke behandeling nog steeds plaats vindt.
Portefeuillehouder Jacob Kes: “Racisme en discriminatie zijn tot mijn spijt nog steeds actuele thema’s. Het gaat daarbij niet alleen om discriminatie vanwege geloof, huidskleur of seksuele voorkeur maar ook om discriminatie vanwege geslacht of leeftijd. Het gebeurt helaas nog steeds dat mensen om één van die redenen worden buitengesloten of afgewezen. Het blijft dus nodig om hier aandacht aan te besteden. Bij het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland kan iedereen terecht die een klacht heeft op dit gebied. Dat hoeft niet eens om een persoonlijke kwestie te gaan. Ook als iemand getuige is geweest van een discriminerende gebeurtenis of een discriminerende leus heeft gezien, heeft het zin om dat bij Bureau Discriminatiezaken te melden. Door het doen van een melding of het indienen van een klacht kan worden bijgedragen aan gelijke behandeling”.
Informatie over Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland is te vinden op bureaudiscriminatiezaken.nl. Contact is mogelijk via info@bdzaanstreek.nl.