Normal_thumbnail

Voor de tweede keer is een leerling van Clusius College Amsterdam genomineerd als Amsterdammertje van het jaar. Dit keer is het Quico (15 jaar) die voor zijn inspanningen voor Dance4Life meedingt naar de prestigieuze titel. De Amsterdammer van het jaar wordt gekozen uit tien genomineerden, die allemaal hebben laten zien dat ze op hun manier van betekenis zijn voor de stad.

De finalisten van de verkiezing Amsterdammertje van het Jaar werden opgegeven door hun mede-Amsterdammers. Van een jonge mantelzorger tot een fanatieke vrijwilliger, van een bijzondere buurtbewoner tot een actieve collectant: al deze Amsterdammertjes maken met elkaar de stad een stukje mooier. Op zondag 17 januari 2016 wordt bekendgemaakt wie de Amsterdammer en het Amsterdammertje van het jaar worden. 
 
Vmbo-groen scholier Quico van het Clusius College had geen aansporing nodig om aan de slag te gaan voor Dance4Life. Hij strikte alle docenten om hem te sponsoren en hij haalde als enige bijna € 200,00 op voor de sponsorloop. Quico stond tijdens deze loop geen seconde stil en hij rende zelfs op 1 schoen en 1 blote voet zijn rondjes! Ook zette hij zich in voor alle andere acties die werden georganiseerd op school. De bekendmaking en uitreiking van Amsterdammertje van het jaar is in de Stadsschouwburg. Eric Corton presenteert de middag, burgemeester Eberhard van der Laan reikt de prijzen uit.