Logo_logo_haarlem
De gemeente onderzoekt of er op korte termijn extra sociale huurwoningen kunnen komen op vier locaties Zuid-West, Noord en Schalkwijk. De commissie Ontwikkeling besprak het voorstel op 19 november en staat er positief tegenover.
Haarlem wil op korte termijn zorgen voor minimaal 200 extra sociale huurwoningen. Dat is hard nodig, want veel Haarlemmers wachten al jaren op een sociale huurwoning. En in de asielzoekerscentra wachten veel statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) op een woning in Haarlem. De extra woningen gaan voor de helft naar statushouders en voor de helft naar andere urgent woningzoekenden in Haarlem.
 
Locaties
De gemeente is op zoek gegaan naar creatieve oplossingen en heeft allerlei mogelijkheden onder de loep genomen. De volgende locaties zijn nu in beeld:
 
  • Zuidwest: het voormalige provinciegebouw aan de Zijlweg 245 en het braakliggende terrein ernaast
  • Noord: het braakliggende terrein aan het Delftplein
  • Schalkwijk: de voormalige zusterflat op het Spaarne Gasthuisterrein.
Het provinciegebouw wordt op dit moment al omgebouwd naar 130 wooneenheden voor studenten. Hiervan worden er 72 beschikbaar gesteld aan statushouders die gaan studeren. Van de andere locaties wordt nu onderzocht of hier op korte termijn (tijdelijke) woningen kunnen komen. Als dit zo blijkt te zijn, krijgen omwonenden meer informatie over het verdere proces en de procedures.
 
Kijk voor meer informatie op de projectpagina’s: