Normal_3

Vorige week zondag heeft de Amerikaanse jazz-zangeres Deborah J. Carter een huiskamerconcert gegeven voor bewoners van De Uylenburgh. Hiermee gingen de laatste openstaande wensen in vervulling, die de bewoners van ouderen-woonzorgorganisatie Domus Magnus ieder jaar in december mogen doen.

Jazz & Jingle Bells

Samen met gitarist Jeen Rabs en basgitarist Mark Zandveld heeft zangeres Deborah J. Carter vorige week zondag een optreden verzorgd in De Uylenburgh aan de Lauriergracht. Voor deze gelegenheid waren bewoners, familieleden en vrienden uitgenodigd. Een aantal jazzstandards werd ten gehore gebracht, waaronder ‘Some of these days’. Als toegift werd ‘Jingle Bells’ gezongen, tezamen met alle aanwezigen. Met dit jazzconcert zijn alle 38 wensen die de bewoners in december 2017 hebben geuit, in vervulling gegaan.

Wenskaart

In december krijgt iedere bewoner een kaart waarop wensen voor het komende jaar worden ingevuld. De aanleiding voor het introduceren van de wenskaart door Domus Magnus, was dat bewoners iets kunnen ondernemen waarvan iemand altijd al heeft gedroomd, of nog graag zou willen doen. Zo stond er voor een aantal bewoners van De Uylenburgh een nog onvervulde wens op de kaart voor 2018: het bijwonen van een jazzconcert.

Internationale artieste

Om deze wensen te vervullen, heeft jazz-zangeres Deborah J. Carter een huiskamerconcert gegeven. Zij is geboren in de Verenigde Staten, woont nu in Amsterdam en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Woonzorglocatie De Uylenburgh was vereerd haar te mogen ontvangen. Na afloop van het concert in Amsterdam vertelde de vocalist dat ze genoot van het optreden voor de bewoners en open staat voor een volgend concert.

(Dit is een advertorial van Domus Magnus)