Normal_js1

Afgelopen zondag heeft het eerste huiskamerconcert door de Jonge Strijkers Nederland op woonzorglocatie Het Hendrickszhuys in Amsterdam plaatsgevonden. Er waren zo’n zestig aanwezigen, inclusief de bewoners. De ensemble-academie voor muzikale talenten gaat vaker kamermuziekconcerten verzorgen op locaties van de ouderen-woonzorgorganisatie Domus Magnus.

Onder artistieke leiding van Naomi Bach hebben de Jonge Strijkers verschillende klassieke stukken aan de bewoners van Het Hendrickszhuys ten gehore gebracht. Voor het optreden waren bewoners, familieleden en de ouders van de musici uitgenodigd.

Jonge Strijkers & Blazers Nederland bestaat uit talenten tussen acht en vijfentwintig jaar oud, uit het hele land. Ook onder leiding van Judith van Driel en Sven Weyens verzorgen zij acht concerten per jaar op bijzondere locaties en met diverse maatschappelijke thema’s.

Klassiek programma

Het programma begon met drie solisten, die onder andere Beethoven, Kreisler en Dvorak lieten horen. Vervolgens konden de aanwezigen genieten van twee strijkkwartetten, waarbij Schubert, Haydn en Grieg werden gespeeld. Als toegift klonken er gezamenlijk kerstliederen, wat voor een toepasselijke afsluiting van het concert zorgde. De jonge musici werden na afloop door een bewoonster van Het Hendrickszhuys toegesproken, die haar dankbaarheid uitte.

Toekomstige samenwerking

Het was een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud, de bewoners genoten zichtbaar van de combinatie van jong talent en klassieke muziek. De musici, strijkmuziek en de vleugel kwamen goed tot hun recht in de centrale ruimte in het monumentale pand. Op de woonzorglocaties van Domus Magnus staat iedere week een huiskamerconcert op de activiteitenagenda. Na deze eerste editie volgen er mogelijk meer optredens door de Jonge Strijkers & Blazers Nederland.

(Dit is een advertorial van Domus Magnus)