Normal_groep_goed

De bewoners van woonzorglocatie Het Hendrickszhuys in Amsterdam hebben vorige week maandag 10 december bezoek gekregen van zes ABN-AMRO medewerkers. Bewoners kregen een kerstengel-pakket overhandigd en gezamenlijk zijn er kleine kerstbomen opgetuigd. Sinds 2004 organiseert de ABN-AMRO Foundation de kerstengel-actie in december, tegen eenzaamheid onder ouderen.

Bij binnenkomst kregen de medewerkers van ABN-AMRO een korte rondleiding door de Amsterdamse woonzorglocatie van Domus Magnus aan de Herengracht. Vervolgens is er kennisgemaakt met de bewoners. Toen kon er begonnen worden met het versieren van de kerstbomen, die door de ABN-AMRO medewerkers waren meegebracht. Er ontstonden interessante gesprekken tussen de aanwezigen en er heerste een opgetogen sfeer. Na afloop werden de opgetuigde kerstbomen gezamenlijk naar de appartementen van de bewoners gebracht.

De bewoners ontvingen het kerstengel-pakket met kerstboom en versiering namens de ABN-AMRO Foundation. De pakketten zijn ingepakt door inpakmedewerkers met een beperking bij de sociale werkvoorziening van PAUW Bedrijven. De tassen waar de pakketten in verpakt worden, zijn gemaakt van duurzaam materiaal. De organisatie die de tassen aflevert, bezit het duurzame EEV-certificaat. Zo staat de ABN-AMRO Foundation garant voor maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen, waar Domus Magnus zich goed in kan vinden.

Het initiatief voor de kerstengel-actie is voortgekomen uit het feit dat veel ouderen alleen zijn en zelden bezoek krijgen. December kan dan extra eenzaam voelen, omdat veel mensen de feestdagen met vrienden en familie doorbrengen. Om verlichting te brengen in het sociale isolement van deze ouderen, is de actie bedacht. Een moment van warmte en aandacht, dat bijzonder gewaardeerd werd door zowel de bewoners van woonzorglocatie Het Hendrickszhuys als de medewerkers van ABN-AMRO.

(Dit is een advertorial van Domus Magnus)