Cursus ‘mantelzorg en voeding’ in Abcoude

In samenwerking met voedingsdeskundige Charlotte Meynen organiseert Steunpunt Mantelzorg een training genaamd ‘mantelzorg en voeding’. Deze training, die bedoeld is voor mantelzorgers uit de gemeente De Ronde Venen, is bedoeld om mantelzorgers te laten zien hoe belangrijk het is om goed voor zichzelf te zorgen. Het is namelijk belangrijk dat mantelzorgers hun werk voort kunnen zetten. De voedingsdeskundige denkt mee met het aanpassen van het eet- en leefpatroon van de mantelzorgers zodat zij zich weer fit en vitaal gaan voelen. Dit meldt RTV De Ronde Venen.

Het werk van mantelzorgers is soms dermate intensief, dat zij zichzelf wel eens vergeten. Door drukte nemen zij niet altijd genoeg tijd voor de eigen maaltijden of eten zij niet meer wat ze zelf lekker vinden, omdat hun partner niet alles meer mag.

De bijeenkomsten vinden plaats op 8 en 22 september en 6 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in Ontmoetingscentrum ‘De Angstelborgh’ in Abcoude. Aanmelden voor de cursus kan tot 5 september door op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 te bellen naar 0297-76 02 60 of door een e-mail te sturen naar e.smit@stdb.nl. De kosten voor de cursus bedragen vijftien euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids