De Merenhof en Caryen willen verpleeghuiszorg realiseren in Abcoude

Woonvoorziening De Merenhof in Abcoude neemt samen met zorginstelling Careyn het initiatief om een verpleeghuis in Abcoude op te zetten. CDA-raadslid Ria de Korte-Verhoef is blij met dit initiatief, omdat het voor ouderen niet prettig is om te moeten verhuizen naar verpleeghuizen die niet in hetzelfde dorp liggen als waar zij vandaan komen. Dit meldt RTV Ronde Venen.

De Merenhof, onderdeel van zorginstelling Reinaerde, organiseert samen met Careyn een informatieavond om met de inwoners van Abcoude en Baambrugge te praten over de realisatie van verpleeghuiszorg op de locatie van De Merenhof in Abcoude. Naast de plannen zullen ook de huidige bewoners van De Merenhof op deze locatie hun plek kunnen vinden. Hans Bexkens heeft tijdens een bezoek van de Korte aangegeven dat hij van plan is om vlakbij De Merenhof een nieuw gebouw neer te zetten, waar naast mensen met een beperking, ook ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben kunnen worden opgevangen.

Er zijn echter eerder soortgelijke plannen geweest, die toen op veel tegenstand van omwonenden stuitten. De Korte adviseert de initiatiefnemers dan ook om zo snel mogelijk om de tafel te gaan met de mensen uit Abcoude, Baambrugge en directe omwonenden. Zij heeft zelf al de ouderenbelangenvereniging betrokken, om daarmee meer draagvlak voor de plannen te creëren.

Voor alle inwoners en geïnteresseerden vindt er een informatieavondplaats op 28 september vanaf 19.30 uur in De Merenhof. Gedurende deze avond worden de eerste ideeën voor de verpleeghuiszorg en nieuwbouw besproken. Reinaerde zet zich in om samen met Careyn dit plan als een kans te presenteren die de bewoners niet mogen laten schieten.

Door: Redactie Nationale Zorggids