Normal_conferentie_eenzaamheid_01

Op donderdag 31 maart 2016 organiseert de gemeente Bloemendaal een miniconferentie, van 17.00 tot 20.30 uur op het gemeentehuis. Onderwerp is de presentatie van het onderzoek naar eenzaamheid onder ouderen in onze gemeente. Vertegenwoordigers van organisaties en netwerken zijn van harte welkom. Wethouder Ton van Rijnberk is hierbij aanwezig.

Verandering
Per 1 januari 2015 is er een aantal taken van het Rijk overgedragen aan de gemeente. Op het gebied van zorg en welzijn brengt deze overgang veel veranderingen met zich mee. Om ervoor te waken dat zorg betaalbaar blijft, staat de gemeente Bloemendaal voor de uitdaging om zorg te garanderen met een kleiner budget. Maar deze situatie biedt ook kansen en mogelijkheden om de zorg slimmer te organiseren. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat alle inwoners meedoen in de samenleving, zoveel mogelijk op eigen kracht of met ondersteuning uit het sociale netwerk. Waar dit niet mogelijk is zijn er veel maatschappelijke instellingen actief in Bloemendaal. Met elkaar werken we de komende jaren aan de relatie met inwoners, het versterken van het sociale netwerk en het versterken van de eigen kracht van mensen. Maar hoe kunnen we deze zorg nu slimmer organiseren?
 
De conferentie
Tijdens de conferentie zal Regina Overberg, onderzoeker bij de GGD-Kennemerland, de uitkomsten van het eenzaamheidsonderzoek presenteren. Deze uitkomsten worden besproken met genodigden; bestuurders, vrijwilligers en professionals. Samen bouwen we een gewenst toekomstbeeld op en gaan we op zoek naar de verbindende en versterkende factor om eenzaamheid tegen te gaan.