Normal_samenwerking_3

Vijf gemeenten in het westen van Utrecht gaan jeugdhulp en Wmo-hulp gezamenlijk inkopen bij verschillende zorgaanbieders. Volgens de gemeenten moet de hulp aansluiten bij elke situatie waarbij mensen het moeilijk hebben. Dat meldt RTV Ronde Venen.

In het gemeentehuis van Woerden werd de samenwerking tussen de gemeenten en zorgaanbieders afgelopen week officieel ingeluid. De contracten die zijn afgesloten bieden inwoners in de vijf westelijke gemeenten nieuwe mogelijkheden voor zorg en jeugdhulp. Daarbij wordt de afwisseling in organisaties en instellingen als extra voordeel beschouwd..

Een aantal instellingen is al gestart met een samenwerking. Youké (specialist in hulp voor kinderen en jongeren), WIJ 3.0 (aanbieder van dagbesteding en begeleiding naar werk en onderwijs) en Stichting Timon (opvoedhulp) hebben inmiddels al plannen voor een samenwerking ingediend. Zorgaanbieders die niet onder de nieuwe samenwerking van de gemeenten vallen, blijven hun bestaande cliënten trouw. Bij een wijziging en beëindiging van de zorgindicatie kunnen mensen een aanbieder kiezen die wel onder de nieuwe regeling valt.

Door: Redactie Nationale Zorggids