Zoektocht naar ideeën voor Werk, Zorg en Jeugd

Door nieuwe wetgevingen is het nodig om andere werkwijzen en plannen te bedenken voor de beleidsterreinen Werk, Zorg en Jeugd. De gemeente De Ronde Venen kan en wil dat niet alleen doen, omdat zij ervan overtuigd is dat de beste ideeën niet in het gemeentehuis, maar in de samenleving ontstaan. Om die reden organiseert de gemeente twee bijeenkomsten waar ondernemers, inwoners en medewerkers van zorginstanties hun ideeën kunnen delen en presenteren. Dit meldt de gemeente De Ronde Venen.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 7 september en zal de vorm van een stoomsessie hebben, waarbij ruwe schetsen van ideeën kunnen worden bijgeschaafd. Deze bijeenkomst begint om 14.00 uur bij de Kringkoop in Mijdrecht. Op de bijeenkomst op 29 september kunnen de ideeën vervolgens aan een breder publiek worden voorgelegd. Van deze bijeenkomst moeten de starttijd en locatie nog bepaald worden.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan door een e-mail te sturen naar maatschappelijkeagenda@derondevenen.nl. Naar dit e-mailadres kunnen ook ideeën gestuurd worden, die door een onafhankelijke commissies beoordeeld worden. Het idee dat als beste uit de bus komt, wordt met steun van de gemeente uitgevoerd. Ook andere ideeën met een toegevoegde waarde zullen door de gemeente onderzocht worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids