Gemeente De Ronde Venen investeert in begeleiding jongeren

De gemeente De Ronde Venen gaat investeren in de leerwerkplaats Pallas. Deze leerwerkplaats is een plek waar jongeren onder begeleiding kunnen ‘leren werken’. Het doel is om de jongeren een werkritme en arbeidsvaardigheden aan te leren, zodat uiteindelijk minder jongeren (langdurig) gebruik hoeven te maken van een bijstandsuitkering of in het criminele circuit terechtkomen. Dit meldt de gemeente De Ronde Venen.

In 2015 hebben twee jongerenwerkers leerwerkplaats Pallas geopend en zijn daar begonnen met het laagdrempelig begeleiden van vroegtijdige schoolverlaters. In de werkplaats kunnen jongeren aan de slag met onder andere hout- en metaalbewerking, fietsentechniek, verfspuiterij en onderhoud. 

Met de subsidie wil de gemeente het project langer laten bestaan. In het eerste jaar hebben vijftien van de zeventien jongeren het traject op een positieve manier afgesloten. De gemeente investeert in deze werkplaats, omdat zij betere kansen wil creëren voor de deelnemende jongeren. Doordat de jongeren meer kansen zullen krijgen, zullen de kosten op langere termijn lager uitvallen. Er zal één betaalde medewerker gaan werken en daarnaast zal er geleund worden op vrijwilligers.

© Nationale Zorggids