Normal_csm_2016-07-06_-_opening_speelplaats_bennebroek.cor.__9__e8388f0769

Richard Kruijswijk, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Bloemendaal opende op 6 juli de gerenoveerde openbare speelplaats aan het Anemonenplein in Bennebroek. De wethouder vroeg een kind een lint door te knippen waarna het plein feestelijk in gebruik werd genomen.

In 2011 vroeg de raad een totaalplan voor Bennebroek. De grondige aanpak van de speelplaats aan de Hyacinthenlaan/het Anemonenplein was daar onderdeel van. 
 
In maart 2015 hebben een aantal bewoners een plan gemaakt voor renovatie van het speelterrein. Tijdens een eerste bewonersavond in november 2015 hielden een drietal bedrijven in speeltuinvoorzieningen een presentatie. De bewoners konden tijdens deze avond aangeven wat zij graag wilde zien op het speelterrein en kregen de gelegenheid om vragen te stellen. In januari kregen alle aanbieders de gelegenheid om hun plan te presenteren. Na afloop mochten de aanwezigen hun stem uitbrengen. Boer speeltoestellen kwam als winnaar uit de bus. Op 25 mei 2016 zijn de werkzaamheden begonnen aan het nu gerenoveerde plein.
 
De gemeente Bloemendaal wil initiatieven vanuit de samenleving zoveel mogelijk stimuleren, faciliteren en waar mogelijk ondersteunen. Initiatieven kunnen gedeeld worden op de website www.bloemendaalsamen.nl of men kan via de receptie en het secretariaat van de gemeente een contactpersoon vragen.