Logo_logo_gemeente_heemstede_kleur_01

In de Jan van Goyenstraat in Heemstede is afgelopen zaterdag een jongetje van 5 jaar in een ondergrondse plasticcontainer terechtgekomen. Gelukkig kon de brandweer het kind bevrijden en is het kind niet verwond geraakt door de pers in de afvalcontainer. Daar zijn wij allemaal natuurlijk ongelofelijk blij mee, zo meldt de burgemeester.

De gemeente Heemstede neemt dit ernstige incident zeer serieus. Samen met Meerlanden wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren ondanks het feit dat het systeem aan strenge veiligheidseisen voldoet. Een dergelijk incident heeft zich ook nog niet eerder voorgedaan in Heemstede of in het verzorgingsgebied van Meerlanden en leverancier van het afvalsysteem.
 
Dit ernstige incident is niet alleen voor Heemstede van belang maar eigenlijk voor alle gemeenten waar deze containers zijn geplaatst. Wij zullen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vragen andere gemeenten hierover te informeren en zullen hen op de hoogte houden van de vervolgstappen.
 
Perscontainers buiten werking gesteld
Onderzoek moet uitwijzen welke vorm van beveiliging nodig is. In afwachting van de uitkomsten hiervan zijn de vier perscontainers in Heemstede buiten werking gesteld. Inwoners kunnen hun plastic kwijt op een van de andere inzamellocaties.
 
De burgemeester heeft inmiddels met de ouders van het jongetje gesproken over het voorval.