Normal_3933-metkindopdefiets_ndsm27mei2013

Ook de allerkleinste Amsterdammers kunnen nu gebruik maken van het Kindpakket. Met het Kindpakket wil Amsterdam mensen met een laag inkomen ondersteunen bij de aankoop van kleding, speelgoed of babyspullen.

Uit de evaluatie van het Kindpakket 2015 blijkt dat veel ouders en kinderen blij zijn met het Kindpakket. Ze waarderen het met een 8,8.
 
Kledingbon en speelgoedbon
De hoogte van het bedrag en het gebruiksgemak van de kledingbon maken de bon aantrekkelijk. In december 2015 ontvingen kinderen van 10 tot en met 14 jaar een kledingbon van €183,-. Kinderen van 3 tot en met 9 jaar kregen een speelgoedbon.
 
De gemeente besteedde in 2015 €150,- per kledingbon en €20,- per speelgoedbon. De uiteindelijke waarde van de bonnen hangt af van het bedrag dat de aanbieders boven op de bonnen doen. Vorig jaar deden de H&M, CoolCat en Intertoys mee.
 
Tussen 0 en 2 jaar
De gemeente gaat met potentiële aanbieders onderhandelen over de uiteindelijke waarde van de bonnen. Voor de babybonnen stelt de gemeente € 20,- per bon beschikbaar. Amsterdammers met een Stadspas, en een baby tussen de 0 en 2 jaar, krijgen bericht wanneer ze de bon kunnen afhalen.
 
1 op de 5 Amsterdamse kinderen groeit op in armoede
Met de kleding- en speelgoedbon ondersteunt Amsterdam deze gezinnen. Met de bonnen kunnen Amsterdammers direct iets kopen en het geld komt daar terecht waar het echt nodig is.