Normal_010_sportenfuntour_20okt2015_e_v_eis__1_

In de voorjaarsvakantie organiseert de gemeente Amsterdam weer een Sport- en Funtoer. Bij de Sport- en Funtoer krijgen kinderen tussen de 6 en 12 jaar onder professionele begeleiding gratis sport- en spelactiviteiten aangeboden. Net als tijdens de kersteditie van de toer bieden alle deelnemende verenigingen acht jaarlidmaatschappen cadeau aan, aan kinderen met een Stadspas.

Daarnaast worden er vouchers uitgedeeld waarmee de deelnemende kinderen gratis proeflessen kunnen volgen bij verenigingen. Van deze vouchers is in de kerstvakantie goed gebruik gemaakt: zo kwamen er 65 kinderen schaatsen bij de Jaap Edenbaan en maakten 28 kinderen gebruik van de bon om een keer trampoline te springen bij VROG. In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen onder andere een keer zwemmen in Het Marnix of in het Noorderparkbad of klimmen bij Monk Bouldergym Amsterdam.
 
Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie is de Sport- en Funtoer op twee locaties: van dinsdag 1 t/m vrijdag 4 maart in Sporthal Oostenburg (stadsdeel Centrum) en van woensdag 2 t/m vrijdag 4 maart in Sporthal Elzenhagen (stadsdeel Noord). Meer informatie en een inschrijfformulier vindt u op Amsterdam.nl.